BYGLAND: Da det regnet som verst fram til 1. mai, klappet sluseportene ved Storestraumen mellom Åraksfjorden og Byglandsfjorden igjen.

Med Reiårsfossen buldrende ned fjellsidene så skumsprøyten drev over riksvei 9, var det enorme vannmengder som strømmet ut i Åraksfjorden. Foruten dette gigantiske fossefallet, drønnet Heisfossen som i sine velmaktsdager før reguleringen, pluss en mengde andre flombekker ut i Otravassdraget.

Dermed løsnet sluseportene fra sitt åpne feste. De lukket kanalen. Med bare det østre løpet ut av Åraksfjorden steg fjorden raskt og satte deler av Reiårsfossen Camping under vann.

Ei campingvogn og en lekeplass havnet i en svær «innsjø».

Campingplasseier Knut William Bygland fryktet en stud det verste og at enda flere campingvogner kunne bli berørt av flomuhellet. Kanskje måtte sluseporten sprenges opp? tenkte han.

— Men det ser ut til å gå bra. Vanntilsiget har minket nå, og jeg har tross alt mellom halvannen og to meter å gå på, men ikke akkurat der denne campingvognen var korttidsplassert, sa han til Fædrelandsvennen fredag.

(Foto: Johs. Bjørkeli)