HOVDEN: Den planlagte meganattklubben blir en del av et nytt flerbrukshus som blir tilbygg til Hovden Høyfjellshotell.

— Det er interessante planer. Kommunen er opptatte av å legge til rette for tiltak som trekker flere gjester til Hovden, og det vil garantert denne nattklubben gjøre. Derfor vil jeg si at jeg i utgangspunktet er positiv til den, sier leder av Administrasjonsutvalet og kommunestyremedlem i Bykle, Jon Rolf Næss (Ap), til fvn.no.

Det nye flerbrukshuset blir rundt 2000 kvadratmeter stort, fordelt på to etasjer. I tillegg til nattklubben vil det inneholde festsal og konferansesal, en golfsimulatur og noe så originalt som en simulator for fluefiske.

- Spennende med noe nytt

Krf-politiker Torvald Gautland, som også sitter i kommunestyret, er fornøyd med konferansefasilitetene det nye flerbrukshuset får.

— Vi vil få mulighet til å holde landskonferanser og store messer, og det er noe kommunen har behov for, sier han.

Han er usikker på om Hovden har belegg for å ha landets største nattklubb, men er spent på å følge utviklingen.

— Det er spennende når næringslivet kommer med noe nytt, sier Gautland.

Åpent året rundt

Etter planen skal nattklubben holde åpent hele året.

— Hovden skal være et levende turistsenter året rundt, ikke bare om vinteren, sier investor og daglig leder ved Hovden Høyfjellshotell, Tarald Nomeland, til avisen Setesdølen.

- Dette er realistisk

Han la i dag frem prosjektet på et forhåndsmøte med plan- og bygningsrådet i Bykle kommune. Nomeland er fornøyd med responsen fra politikerne, og har stor tro på at planene vil bli gjennomført.

— Dette er realistisk. Vi har engasjert entreprenør, vi har vært i Oslo og forhandlet og alle avtaler er klarert. Så sant vi får byggesignal fra kommunen før 15. august, så smeller vi i gang og da står nattklubben ferdig 15. desember, sier investoren til NRK Sørlandet.