MANDAL: Politiet har i løpet av dagen og kvelden gjort tekniske undersøkelser på branntomten i Mandal sentrum. Det er foreløpig uklart hvordan brannen oppstod.

— Vi kan ikke konkludere med noe når det gjelder hvordan brannen oppstod. Men vi vet nå med stor grad av sikkerhet hvor den startet, sier stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon.

Brannen ble oppdaget ved halv to-tiden av en politimann på vei hjem fra jobb. Mannen slo alarm, og sammen med en annen fikk han berget ut en 89 år gammel kvinne som bor i andre etasje i bygget.

— Hadde ikke de vært så kjappe, så hadde vi hatt et menneske som hadde omkommet i denne brannen, sier Gabrielsen i et intervju med fvntv.

— Kunne fått dødelig utgang - Ingenting som tyder på ildspåsettelse

Ifølge Gabrielsen startet brannen i andre etasje, men det er usikkert om den startet inne eller ute.

— Alt tyder på at brannen har startet i den vestre delen av bygget. Vi vil nå foreta ytterligere undersøkelser av området vi mener er arnestedet, sier han.

Gabrielsen utelukker ikke at brannen er påsatt, men resultatet av de tekniske undersøkelsene som er gjort til nå gir ikke grunn til å konkludere med dette.

— Det er ingenting som tyder på ildspåsettelse, men det ville vært uklokt av oss å konkludere med det ene eller det andre allerede nå, sier han.

Tre branner på to døgn

I løpet av to døgn har det vært tre branner i Mandal. Politiet har avdekket at et mindre branntilløp ved Blomdalen skole var påsatt. Årsaken til brannen ved Mandal videregående skole natt til lørdag er foreløpig uklar.

— Tre branner på knappe to døgn er uvanlig?

— Ja, men dette kan like gjerne være tilfeldig. Vi har ingen indikasjoner på at det er noen sammenheng mellom de tre brannene, sier Gabrielsen.

Politiet i Mandal vil nå gjennomføre avhør av diverse vitner.

— Vi er svært interesserte i å komme i kontakt med alle som kan ha sett noe i det aktuelle tidsrommet, sier Gabrielsen.