KRISTIANSAND: – De vil bli fengslet med fare for bevisforspillelse, sa etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, i forkant av fengslingsmøtet.

Onsdag ettermiddag ble det holdt fengslingsmøter for både far og sønn. Fvn.no var til stede på det første fengslingsmøtet, men politiadvokat Morten Bolager Formo begjærte lukkede dører.

Tingrettsdommer Marit Thorvaldsen godtok at dørene ble lukket og unntok samtidig rettsbok og kjennelsen fra offentligheten. Slutningen ble lenge også holdt unna offentlighet.

Fengslet i to uker

Både far og sønn er siktet for brudd på straffelovens paragraf 229 — legemsbeskadigelse med kniv. Kristiansand tingrett godtok politiets ønske om at begge ble varetektsfengslet i to uker under full isolasjon.

I retten hevdet 39-åringen at han ble overfalt av fire-fem menn. Knivstikkingen mener han at skjedde i selvforsvar.

– Han begjærte seg løslatt og fortalte at han var blitt angrepet av fire-fem personer og handlet i selvforsvar. Han var ikke fornøyd med å bli varetektsfengslet, sier 39-åringens forsvarsadvokat Eirik Finseth, til fvn.no.

Knivstukket flere ganger

Offeret (29) ble ifølge Hansen stukket flere ganger med en kniv eller lignende gjenstand. Han ble operert mandag kveld og utskrevet fra sykehus tirsdag.

Personen som meldte fra til politiet om knivstikkingen fortalte at han hadde sett en sabel-lignende gjenstand. Politiet hadde mandag ikke funnet gjenstanden som ble brukt, men ønsker på grunn av etterforskningen nå ikke å kommentere om gjenstanden er funnet.

Etterforskningsleder Hansen sa mandag at de tror at knivstikkingen var en del av et internt oppgjør i et miljø med folk fra Midt-Østen. Folk i miljøet har også tidligere vært i politiets søkelys.