FARSUND: Og fremdeles fosser det ut kloakkvann fra røret som leder ut i Vansebekken ved Tobiasjordet, melder Farsunds avis.

— Det kan tyde på at det fortsatt er problemer ved pumpestasjonen, sier Geir Tønnessen til Farsunds avis.

Meldte ikke fra til Fylkesmannen Det var 16. februar tidligere i år at det ble avdekket kloakkutslipp i Vansebekken. Det ble da tatt umiddelbar affære hvorpå en slambil ble rekvirert og vannet ble renset, men forholdet ble ikke meldt inn til Fylkesmannen.

  • Det ble skrevet intern avviksmelding om forholdet, men vi vurderte saken dit hen at det ikke var nødvendig å varsle Fylkesmannen, sier enhetsleder for teknisk drift i kommunen, Geir Tønnesen til Farsunds avis.

Reglene tilsier at utslipp skal varsles til Fylkesmannen dersom utslippet strekker seg over 24 timer sammenhengende.

Tønnesen kan ikke si noe om hvor lenge utslippet hadde vart, men mener at det ikke var grunnlag for å si at det hadde pågått i 24 timer, og at varsling derfor ikke var påkrevd. Dermed ble det ikke meldt inn til Fylkesmannen som kan politianmelde alvorlige tilfeller av kloakkutslipp.

Kan ha pågått en uke - Det var en vurdering vi gjorde der og da, og jeg ser ikke annerledes på det i dag, sier Tønnessen på spørsmål om utslippet ikke burde vært meldt.

Han understreker at det eventuelle utslippet som nå er blitt registert ikke kan ha pågått lenger enn siden torsdag i forrige uke, fordi det er blitt innført ukentlig kontroll med avløpene etter 16. februar.

Men sjansen for at også dette utslippet har pågått over 24 timer er likevel overhengende. Da må det i så fall meldes fra inn til Fylkesmannen.

  • Det vil jeg mene at vi kommer til å gjøre, ja - forutsatt at det blir bekreftet at pumpestasjonen har gått i overløp, noe alt kan tyde på, sier Geir Tønnessen.

Han forklarer at pumpestasjonen har nå topp prioritet i kommunen og at den skal bygges om. Han regner med at forbedringene vil skje i løpet av året.

  • Slik jeg ser det, er det helt nødvendig, avslutter Tønnesen.