KRISTIANSAND: Kristiansand tingrett besluttet i dag at politiet kan opprettholde beslaget på de to hundre tusen kronene som ble funnet i kvinnens hjem tidligere i år.

Kvinnen er siktet etter straffelovens paragraf 317, som omfatter grovt heleri, eller hvitvasking av penger.

Siktet for organisert menneskehandel

Politiet mener at pengene stammer fra kvinnens eksmann som sitter varetektsfengslet i Tsjekkia siktet for organisert menneskehandel.

Politiet fester ikke lit til den siktede kvinnens forklaring om at hun har skaffet pengene på lovlig vis, og viser til at kvinnen har gitt avvikende forklaringer i forskjellige avhør hos politiet når det gjelder størrelsen på amerikanske dollar brakt inn til Norge.

Politiet har også beslaglagt 192.000 kroner fra eksmannens konto, som på sin side har oppgitt at han er trygdemottaker.

Bodde sammen etter seperasjonen

Ifølge politiet har de to hatt tett kontakt etter separasjonen for tre år siden, og kvinnens eksmann skal ha oppholdt seg delvis eller helt i kvinnens bopel inntil han ble pågrepet i Tsjekkia våren 2007. Kvinnen har i sin forklaring sagt at hun ikke visste hvorfor hennes eksmannen sitter varetektsfengslet i Tsjekkia. Dette til tross for at kvinnen besøkte ham i fengslet for 5-6 måneder siden.

Kvinnen motsatte seg fortsatt beslag av pengene og kvinnens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, peker i sin påstand på at politiet ikke har oppgitt hva kvinnens straffbare virksomheten skal ha bestått i.

Skjellig grunn til mistanke

Retten mener likevel at det foreligger skjellig grunn til mistanke om at pengene er knyttet til eksmannens virksomhet. Politiets begjæring om fortsatt opprettholdelse av pengebeslaget ble i dag derfor tatt til følge.

Beslaget kan opprettholdes inntil saken mot siktede er avgjort, men ikke utover 25. mai 2008, uten en ny kjennelse, heter det i retten.

Det har ikke lykkes fvn.no å få kommentar fra politiet eller kvinnens avdokat i dag.