MANDAL: Politiet står foreløpig uten konkrete spor etter den mystiske forsvinningen. Dykkere fra brannvesenet har i helgen og i dag gjennomsøkt Mandalselva uten resultat. I tillegg har politiet foretatt resultatløse søk på ferjer, fly, tog og sykehus.

— Han ble sist sett i Mandal sentrum klokken 00.20 natt til fredag. Da befant han seg ved Sparebanken Pluss. Det er siste vitneobservasjon vi har av ham, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Jobber ved Umoe Mandal

Politiet har nå, i samråd med familien, valgt å gå ut med navn og bilde i håp om at noen kan bidra med tips.

— Han er 177 centimeter høy og har normal kroppsbygning. Da han forsvant var han iført en lys blå jakke og en blå dongeribukse, opplyser Gabrielsen.

Tor Idar Skaar er opprinnelig fra Ålesund, men har bodd i Mandal i halvannet år. Han jobber ved Umoe Mandal på Gismerøya.

Mandag var de ansatte ved Umoe samlet til allmøte, hvor de fikk informasjon fra politiet om hvor etterforskningen står.

— Dette preger oss alle sammen. Vi klamrer oss til håpet om at dette har en forklaring. Men det er alvorlig. Han har vært for lenge borte til at vi kan ta lett på det, sier driftssjef ved Umoe Mandal, Kjell Rune Olsen, til fvn.no.

Ikke aktivitet

Lørdag formiddag mottok politiet en bekymringsmelding fra Skaars familie. Etter først å ha sjekket andre mulige steder, ble det besluttet å foreta søk med dykkere i Mandalselva. Mandag ble søket gjenopptatt uten at det førte til noe resultat.

Bedriften ble informert om forsvinningen lørdag ettermiddag.

— Vi holder alle muligheter åpne og håper på det beste, sier Olsen.

Etter det fvn.no kjenner til, har det ikke vært aktivitet på verken mobiltelefonen eller bankkontoen til den savnede siden han sist ble sett natt til fredag.

— Er det mistanke om at noe kriminelt har skjedd?

— Vi har ikke mistanke om noe som helst. Det er det som er utfordringen, sier stasjonssjef Gabrielsen.