FARSUND/ LYNGDAL: Ifølge Farsunds avis vil ingen av sirkusene ta på seg skylden for at det ene sirkuset har forestilling i Lyngdal samme dag som det andre er i Farsund.

— Du må spørre Arnardo hvorfor han har forestilling på samme dag som oss, sier Merano-direktør Knut Dahl, til avisen.

Arnardo-direktøren mener det ikke er en tilfeldighet.

— Han har nokså bevisst lagt seg inn i vår reiserute. Merano vil vel konkurrere, uten at jeg frykter det noe særlig, kontrer Arild Arnardo til Farsunds avis.

Dobbelbooking

Ingen av sirkusene har tidligere opplevd at de har forestilling i samme distrikt på samme dag. Tirsdag skal Merano ha forestilling i Husebyparken i Farsund, mens Arnardo har forestilling på grusbanen på Rom i Lyndal.

Det eneste sirkusdirektørene er enig om er at det ikke er spesielt gunstig for noen av dem.

— Det er jo helt tullete, sier Arild Arnardo.

— Høl i huet, sier Knut Dahl.

Arild Arnardo er lite fornøyd med at Merano starter opp sirkusprogrammet tre uker tidligere enn normalt. Nå ser det ut til at det vil oppstå enda enn sirkuskrasj i midten av mars. Da har begge sirkusene forestilling på samme dag i Stavanger.

Krangler om publikum

Verken Arnardo eller Dahl frykter at sirkuspublikummet skal prioritere konkurrenten.

— Vårt sirkus har det beste programmet og er det største i Norge. Publikum vil helt sikkert ikke skuffe oss. Egentlig tror jeg ikke det tidligere heller har vært så mange fra Farsund og Vanse som drar til Lyngdal på sirkus når Arnardo har vært der, mener Knut Dahl.

I motsetning til Dahl tror Arnardo at publikum vil velge dem.

— På våre forestillinger har vi normalt et godt besøk, også fra Farsund og Vanse. Vi stiller mye sterkere enn Merano, fordi vi har et bedre artistprogram enn dem. Publikum vil velge oss fordi vi er best, størst og eldst, sier en selvsikker Arnardo.

Begge sirkusene har plass til cirka 1800 mennesker i teltene sine. Ifølge begge sirkusdirektørene har det normalt fulle hus når de har forestilling i Farsund og i Lyngdal.