AGDER: Trailersjåfører over hele landet planla å gjennomføre en protestaksjon i dag klokken 12.00. Ved å stanse traileren skulle sjåførene vise sin respekt for trailersjåførene som omkom i en ulykke i Østerdalen for kort tid siden.

Aksjonen var også en protest mot samferdselspolitikerne, som holdes ansvarlig for den dårlige veistandarden i landet.

— Uansett hvor vi befinner oss på veien, om det er midt i et lyskryss eller i en sving: brekket går på, opplyste initiativtakeren til aksjonen til fvn.no.

Få som stoppet

Fvn.no var onsdag i kontakt med sjåfører i Arendal og Kristiansand som deltok i aksjonen. Et fellesttrekk synes å være at aksjonen har fått relativt dårlig oppslutning.

Ved Statoil i Vesterveien i Kristiansand observerte vi kun en trailersjåfør som sto stille. De fleste andre kjørte videre selv om klokka var 12.

Se video her Den ene sjåføren som stoppet, Tor Inge Ødegård, tror ikke aksjonen vil føre til noen bedret veistandard i landet.

— Jeg tror ikke det skjer så mye selv om vi er med på dette, sier Tor Inge Ødegård til fvn.no.

Trailersjåfør Roger Wästre fra Sverige deltok ikke i aksjonen, men sympatiserte med de som var med.

— Det er ingen dum idé, og en bra måte å vise sin misnøye på, sier han.

- Ikke overrasket

I Arendal kjørte de fleste sjåførene også stort sett som vanlig. Lastebilen på bildet øverst i artikkelen sto parkert på et busstopp på Stoa. Sjåføren opplyste til fvn.no at han så flere som kjørte forbi, men ingen som stoppet. Også i Mandal var det et fåtall sjåfører som stoppet opp onsdag.

Karl W. Strandvik, administrerende leder i Agder og Rogaland i lastebileierforbund, er ikke overrasket over den dårlige oppslutningen.

— Det viser bare at slike ting må organiseres. Mitt inntrykk er at det var flest markeringer på Østlandet, og mindre på Sørlandet, sier Strandvik til fvn.no.

Denne tekstmeldingen gikk landet rundt før aksjonen:

« I natt ble to kollegaer brutalt revet bort på riksveg 3 Østerdalen. Alt dette på grunn av innsparinger og dårlig råd. Som igjen fører til dårlig vedlikehold på veinettet i Norge! Så dette er en oppfordring til alle yrkessjåfører om å stå sammen for å markere vår missnøye. Håper vi alle kan være med på en markering, ved å stoppe alle yrkesbiler den dagen disse kolleger gravlegges. Vi klarer å stå i 2 min, uansett hvor vi er! Det kunne ha vært deg som ikke kom hjem! Send denne meldingen videre. La oss stå sammen! »

Fvn.no fikk også denne meldingen:

«27. februar 12.00 stopper vi alle i 2 min. Samme hvor vi er på Agder. I respekt for våre døde kolleger i Østerdalen.»

- Jeg kjører ikke på sørlandet

Trailersjåfører vil aksjonere: - Vi er forbanna

Hva synes du om aksjonen? Skriv din mening i kommentarfeltet.