KRISTIANSAND: Den første varme vårdagen i april i fjor var mannen på kjøretur i Kvadraturen med sin cabriolet.

— Det var en så fin, varm og god dag, fortalte mannen i retten i går. Han parkerte utenfor politistasjonen for å snakke med en kompis. Så kom den psykisk ubalanserte kvinnen bort til bilen.

— Jeg regnet med at hun ville gå bort etter hvert, men plutselig tok hun frem en kniv. Da skjønte jeg at det var alvorlig. Hun hevet kniven over hodet, og fortsatte å kalle meg en jævla jesushykler. Jeg begynte å tenke på hva jeg skulle gjøre. Hun stod klar til hoggstikk, og jeg satt i en åpen bil. Regnet med at det ville provosere hvis jeg tok opp vinduene. Hvis det skjedde kunne hun dessuten hogge rett i hodet mitt der hun stod over meg. Plutselig hogg hun til. Jeg kjente en rar varme i halsen etter at hun stakk. Det var ganske rart. Jeg tok ut kniven av halsen og gikk inn til politiet. Der sa jeg ganske enkelt at jeg var knivstukket, jeg har kniven i hånda og den som stakk sitter på utsiden på en benk, forklarte voldsofferet til tingretten.

Han er sterkt preget av det som har skjedd. Han er totalt utmattet både fysisk og psykisk. Leiligheten skal fraflyttes fordi han ikke klarer å gå opp til fjerde etasje. Før han ble knivstukket var han nesten treningsnarkoman. 14 års systematisk trening er bortkastet. Kroppen har forfalt totalt både fysisk og psykisk.