BYKLE: Det er avisa Vårt Land som i dag skriver om kampen om skjenkebevilling ved det kommunale badeanlegget på Hovden.

I kommunestyret stilte Gautland opp som KrF-representant og sa seg ikke inhabil til å ta stilling til skjenkebevilling. Han støttet Venstre-politiker Bjarne Vad Nilsens forslag om å ikke tillate skjenking.

Forslaget ble vedtatt.

Skjenking i badstua

Da kommunestyret skulle ta stilling til om det kunne skjenkes også i boblebadene og badstua, støttet Gautland forslaget.

– Når forslaget først hadde falt, måtte jeg forholde meg praktisk til hvordan skjenkingen skulle foregå. Vi kunne ikke ha en sone midt inne i badelandet der løyvet kunne brytes så fort noen forbipasserende setter fra seg et glass på boblebadkanten, sier Gautland til Vårt Land.

Sikker på løyve

Det er blitt spekulert i hvorvidt Gautland stemte nei til skjenking fordi han visste at det var flertall for forslaget.

— Jeg ser det er blitt spekulert i det, men det var ikke noe tema for meg. Det har rett nok aldri skjedd at noen ikke har fått løyve, men dette var ikke noe jeg tenkte på eller hadde undersøkt sannsynligheten for i denne saken, sier han til Vårt Land.

- Ikke noe afterski

Til fvn.no sier Gautland at badelandet ikke blir noe utagerende feststed.

— Det er så enkelt at man kan ta seg et glass øl eller vin, og slappe av med enkle matretter. Dette er absolutt ikke noe afterski.

De første glassene med øl ble tappet lørdag. Skjenkeområdet er en del av spa-avdelingen, som i sin helhet har 18-årsgrense.