KRISTIANSAND: — Helt fantastisk! Og mest av alt uvirkelig, sier Erik Hille Dybfest til fvn.no minutter etter å ha lagt på røret etter den mildt sagt berikende samtalen med Norsk Tipping.

— Jeg hadde nettopp kommet ut av dusjen da de ringte og sa jeg hadde vunnet og skulle spille om Jokeren. Først trodde jeg at det var noen som tullet med meg, men det virket veldig profesjonelt. Så jeg måtte jo nesten tro på det, sier 17-åringen.

Deler gevinsten med broren Kristiansanderen ble trukket ut som denne ukens Joker-kandidat under Lotto-trekningen lørdag kveld. Han kunne maksimalt vinne 3,3 millioner - var oppe i 2,4 millioner, men bommet i siste runde og endte på 1,4 millioner kroner.

— En pen sum, som kommer godt med, sier Erik. Som ble kveldens helt i hjemmet da han bestemte seg for å dele pengepremien med broren Arne (20).

— Vi hadde en avtale om det. Dersom én av oss vant, skulle vi ha pengene på deling, sier han.

Far vant først Det er ikke første gang noen i familien har hatt vinnerlykke. For bare seks måneder siden vant guttenes far, Torbjørn Dybfest, nesten tre millioner i Lotto.

— Da han skjønte at det faktisk var mulig å vinne på dette, kjøpte han spillekort til hele familien. Jeg har ikke spilt så mye, men mer skulle det visst ikke til, jubler den unge lottomillionæren.

Leilighet og studier Som ikke har tenkt til å bruke opp pengene med det første:

— Nei, jeg kommer nok til å investere dem i noe litt fornuftig. Sannsynligvis i en leilighet. Og så kommer det jo veldig godt med når jeg skal begynne å studere, sier 17-åringen.

Før han stikker ut og feirer med kameratene.