KRISTIANSAND: Kanskje så mange som 80-100 ungdommer stimlet sammen i Kristiansand sentrum mandag ettermiddag, ved skateparken på parkeringsplassen bak Slottskvartalet.

— Lederne av de to gjengene sloss mot hverandre, sier noen av ungdommene til fvn.no.

Andre kilder mener det ikke skal ha vært mer enn 40 ungdommer i 16-17-årsalderen som var innblandet i gjengoppgjøret.

Det startet ved restauranten Egon i Markens og forflyttet seg til skateparken i Nybyen. Væpnet med blant annet jernstenger, skal man så ha blitt enige om at de to lederne av gjengene skulle gjøre opp seg imellom.

- Bevæpnet med jernstenger og slåsshansker Det skal, etter det fvn.no kjenner til, være snakk om to gjenger som i lengre tid har yppet hverandre til bråk. De to gjengene skal bestå av østeuropeere på den ene siden, og ungdommer med norsk og ulik utenlandsk bakgrunn på den andre.

— Ungdommene sto bevæpnet med brannslukkingsapparater, jernstenger og slåsshansker da vi kom, men det hele sluttet da blodet begynte å sprute fra den ene, sier et øyenvitne.

Deretter kom politiet til stedet, og ungdommene stakk av i alle retninger.

- Har nok hatt planer om å ta hverandre

— Vi hadde to patruljer på stedet og snakket med ungdommene. Da vi ankom ved 17.45-tiden, var det snakk om 20-30 unge som hadde samlet seg, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet har imidlertidig en annen versjon av hendelsen enn øyenvitnene.

— Vi har ikke sett verken slåssing eller våpen. Det kan selvfølgelig ha vært noen som hadde våpen, men det har ikke vi sett, sier Jørgensen, som legger til at politiet heller ikke så en dråpe blod.

— Vet dere årsaken til sammenstimlingen?

— Nei, de har nok ikke vært så villige til å fortelle noe til politiet. De forsvant i alle retninger da vi kom. Men de har nok hatt noen planer om å ta hverandre og banke litt, det er det ikke noe særlig tvil om, sier Jørgensen.

Fikk tips én time før sammenstøtet Politiet fikk først melding om ungdommene klokken 16.50, en drøy time før gjengene braket sammen.

— Da sa en innringer at det var samlet en del ungdommer i nærheten av Sats (nå Spenst, red. anm), og at det kunne se noe ampert ut. Vi hadde en patrulje ute og tittet. Patruljen så en del ungdommer, men de spaserte videre da politiet kom. Og så havnet de etter hvert opp ved Slottskvartalet, sier operasjonslederen.