KRISTIANSAND: Tidlig mandag morgen trodde nok mange bosatt langs agderkysten at taket på huset skulle lette. Det meldes likevel ikke om store ødeleggelser; kun en og annen skeiv flaggstang og flaksende takpapp er status.

Veiene på Agder har i liten grad vært utsatt for trefall eller andre forhold, selv om lydnivået på utsiden av husveggene mandag morgen var av det bøse slaget.

Ett og annet tre

— Det har ikke vært noen større problemer, og nå har vinden avtatt betraktelig, sier vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen, Tone Borgersen.

— Men det hørtes jo ut som ragnarokk i morgentimene?

— Jo, jo. Det er ett og annet tre som har gått over ende, men ingen mengder.

Full storm

Vest i fylket var vinden kraftigst i natt.

— Lista hadde liten storm i morgentimene, og på Lindesnes blåste det full storm, sier Inge Johannessen, meteorolog ved Storm Weather Center.

Kristiansand opplevde liten kuling i 0800-tiden mandag morgen.

— I natt har det vært vind opp mot 23 meter per sekund i Kristiansand, men det er jo vindkastene som merkes, selv om de er kortvarige. Nå roer det seg betraktelig i løpet av dagen, beroliger Johannessen oss.

Julesnø?

  • Det alle lurer på, kjære meteorolog, er jo om vi får noen hvite fjoner som akkompagnement til julefreden?

— Nei, det ser ut som vi går inn i en langvarig periode med liten vind og tørt vær. Langs kysten blir det nok ikke noe snø, sier meteorologen.

— Ikke noe snø?

— Nei, ikke noe snø. Da må du nok inn i landet, der det er fine forhold. Den tørre værtypen vil nok holde seg gjennom hele romjula.

..........................................