Les også: Slash første headliner til Quart | Slash til Quartfestivalen? | Quart har lagt inn bud på Guns n' Roses

KRISTIANSAND: Buli innrømmer at han hadde håpet på en litt annerledes pressekonferanse enn det som ble tilfelle da Slash ble lansert som første headliner for litt over en drøy uke siden.

— Jeg hadde jo håpet at Slash hadde med seg noen navn på noen superstjerner som kom til å stille sammen med ham på Quarten. Så jeg ble litt skuffet da, medgir Buli overfor fvn.no.

Ifølge Quarts internettsider skal Slash ha med seg «frontfigurer fra en rekke superband» når han åpner festivalen 30. juni neste år. Men Buli vet ikke hvem disse artistene eventuelt er.

— Det er ikke klart hvem han tar med seg, sier Buli.

Slash selger ikke billetter

Grunnen til at Buli er litt skuffet over at Slash, er at han ikke hadde med seg noen navn på superstjerner som kom til å stille sammen med ham på Quart. Dersom det hadde vært tilfelle tror Buli at festivalen hadde solgt flere billetter.

— Salget er fortsatt lite, medgir Quart-sjef Arild Buli overfor dagbladet.no.

Buli er likevel ikke skuffet over selve billettsalget så langt. Han påpeker at det er lenge igjen til sommerens festival.

— Salgsmessig er det så tidlig for oss at det spiller ikke den helt store rollen hvor mange billetter vi selger nå, sier Buli til fvn.no.

Buli vil ikke si noe om hvor mange festivalbilletter som er blitt solgt.

— Det kan jeg ikke si noe om på dette tidspunktet, men det er ikke noe stort tall, forteller Buli.

En femtedel av en superstjerne

Da Quart innkalte til pressekonferansen på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo for å presentere Quarts første headliner ble denne pressemeldingen sendt ut: «Det er med stolthet at Quart kan invitere til pressekonferanse for å avsløre det første navnet som er booket til Quart 2009! Vi snakker her om en superstjerne med stor S!».

Et massivt presseoppbud møtte opp, og Slash ble kunngjort som den første headlineren til Quart. Musikkviter og journalist Asbjørn Slettemark hadde den gang følgende reaksjon på nyheten:

— Det vi fikk servert nå var en femtedel av en superstjerne. Slash som soloartist selger ikke festivalbilletter i 2008. History

— Er det ikke litt gambling fra festivalens side å booke Slash uten å vite hvem han tar med seg?

— Nei, på ingen måte. Det siste han sa til oss i gaten på Gardermoen var «we're gonna make history». Det tror jeg så absolutt, fastslår Buli.

Videre forteller han at han regner med at Slash har et par navn klare i løpet av noen uker.

— Vi skal over til Los Angeles i begynnelsen av desember, og da skal vi ha et møte med Slash. Jeg vil tro at han har noen klare til oss innen den tid, sier investoren.

- En fjær blir ofte til fem høns

Det har tidligere blitt skrevet at Buli har uttalt at festivalen skal ha headlinere større enn David Bowie fem dager på rad. Akkurat det mener Buli er litt feil.

— Det er ofte sånn at en fjær blir til fem høns. Det jeg har sagt er at vi skal ha to eller flere headlinere som er på størrelse med Bowie, forteller han.

David Bowie satte den foreløpige Quart-rekorden da han i 2002 solgte 14.000 billetter på en dag. Buli har uttalt at Quart 09 skal selge 20.000 billetter alle de fem dagene den varer.

— Du prøver ikke nå å nedjustere målsettingen til festivalen?

— Nei på ingen måte, sier han.