KRISTIANSAND: En rasert idrettshall var synet som møtte Eivind Bue i Next Sport da han kom på jobb i Vågsbygdhallen like før klokken 9 lørdag. Tyver har tatt med seg de dyreste varene fra hallen.

– Det har vært innbrudd i Vågsbygdhallen hvor det pågår en stor salgsmesse. Det er stjålet sportsklær og en PC, bekrefter operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

I formiddag var politiet i hallen og så på skadene. Det er så langt ikke klart om tyvene etterlot seg tekniske spor.

Tok lusksusvarene

– De som har vært inne har visst hva de har vært på utkikk etter. Det som er påfallende er at det er de dyre luksusartiklene som er borte, forteller Bue.

Siden torsdag har salgsutstillingen vært åpen i Vågsbygdhallen og i natt fikk de for første gang merke tyvenes makt. 20 dynejakker til en verdi av nesten 4000 kroner per stykk ble stjålet av tyvene, men listen over tjuvegodset er lengre enn som så.

Supportutstyr for Manchester United, Barcelona og Liverpool, anorakker fra Bergans og Dolomit, vanntette bagger, Puma fritidssko og en del andre småting forsvant også under raidet.

Kuttet kameraet

Bue var den siste som forlot hallen, rundt klokken 20.30 fredag. Rundt klokken 22.30 fredag kveld ble overvåkningskameraet kappet. Hvordan tyvene har fått tilgang til messeområdet er så langt et uløst mysterium.

Etter det fvn.no erfarer skal kamerabildene ikke ha vist noen personer, men kun skygger inne i den mørke hallen.

– Døra på baksiden var brutt opp og vi er litt usikker på om den er brutt opp utenfra eller om de har brutt seg ut innenfra, forteller Bue til fvn.no.

Etter det fvn.no erfarer skal det ikke ha vært merker på hengslene, noe som kan tyde på at hengelåsen er brutt opp innenfra. Kristiansand kommune sikret lørdag ettermiddag døra som ble brutt opp med bolter.