AGDER: — Hele den siste uken har vært unormalt våt og mild på Sørlandet, sier Inge Johannesen, vakthavende meteorolog ved Storm, til fvn.no.

100 millimeter

En ellers nokså tørr måned blir til en våt oktober, selv med noen dager igjen av måneden. Stort sett på grunn av en unormalt våt uke og spesielt helg.

— Med over 100 millimeter nedbør forrige uke på Kjevik målestasjon, viser statistikken at godt over halvparten (54 prosent) av nedbøren de siste 30 dagene (186 mm) kom da, sier Johannesen.

Mesteparten av nedbøren kom i helgen. Med 39 mm på søndag og over 60 mm hele helgen til sammen. Kombinert med sterk vind førte dette blant annet til lekkasje på Caledonien hotell i Kristiansand.

80 prosent falt ned forrige uke

Også inne i landet var det en våt søndag. På Hovden, hvor det falt snø i natt, kom det hele 30 mm nedbør søndag. Hele 110 mm falt over Hovden forrige uke, det er nesten 80 prosent av de siste 30 dagenes nedbør (140 mm).

I vest, på Lista målestasjon, falt det 23 mm søndag. Østover i Agder har det vært en tørrere måned. Torungen fyr, som er nærmeste målestasjon til Arendal, har registrert 81 mm de siste 30 dagene. Normalen for oktober er 90-130 millimeter, opplyser meteorologen.