Tidligere har man kunnet gjøre det samme med sangen «Nude», men nå er turen kommet til «Reckoner» fra bandets siste album «In Rainbows».

For å komme i gang må man kjøpe sangen «ferdig oppdelt» som .aac-filer i iTunes for 8 kroner. Da får man seks spor (koring, bass, trommer, gitar, vokal og piano/strykere) man deretter kan skalte og valte med som man vil.

Filene skal være kompatible med de fleste typer musikkprogramvare, som for eksempel «GarageBand» for Mac. Filene kommer uten DRM, og vil kunne konverteres til andre filformater.

Bandet vil lytte

Når du er fornøyd med remiksen, kan den lastes opp til radioheadremix.com før 23. oktober. Deretter vil publikum kunne lytte til remiksen og stemme på sine favoritter. Det kan også linkes inn til remiksen via såkalte widgets for bl.a. Facebook, MySpace og blogger.

Det presiseres at det ikke er en konkurranse med premier, men at Radiohead selv vil lytte til de mest populære remiksene. Allerede har kapasiteter som James Holden og Diplo lastet opp sine mikser.

Ikke copyright

I vilkårene på nettstedet skrives det likevel at remiks-skaperen ikke vil få copyright for sitt verk, og at Radiohead vil bli stående alene som registrerte låtskrivere. Deltakerne får heller ikke rett til å benytte sin egen miks i kommersielt øyemed uten tillatelse fra bandets plateselskap.

På samme måte vil heller ikke selskapet utnytte remiksene kommersielt uten tillatelse fra deltakeren.

Prosjektet stiller seg i rekken av kreative web-påfunn fra bandet. For omtrent ett år siden la de ut hele «In Rainbows»-albumet til nedlasting på sine hjemmesider — og det var opp til hver enkelt kunde hvorvidt man ville betale, og i så fall hvor mye.

For detaljer, gå til Radioheadremix.com