KRISTIANSAND: Fædrelandsvennens papirutgave brakte i dag saken om Connie M. Askildsen (19) fra Mandal som er en av studentene som kom noen minutter for sent til eksamen på grunn av snøkaos torsdag.

— Da jeg fikk beskjed om at vi måtte vente til våren for ny eksamen, ble jeg fryktelig sint og skuffet, sier Askildsen til avisen.

FÅR GÅ OPP: Connie Askildsen FOTO: JON ANDERS SKAU

Det glade budskap

På et møte mellom skoleledelsen og eksamenskontoret i dag ble det bestemt at ti studenter som ikke rakk eksamen får tilbud om ny eksamen rett over nyttår.— Jeg var nettopp inne på studentweben og leste det! Så det var veldig bra, sier Askildsen til fvn.no mandag kveld.

— Først ble jeg litt sånn,æsj, jeg ville jo ha tatt den før jul, men etter å ha samlet tankene fant jeg ut at det var egentlig veldig greit! Nå kan jeg ta juleferie sammen med de andre, og samtidig ikke ha det hengende over meg helt til sommeren, sier en fornøyd Askildsen.

- Dårlig håndtert

Erik Tesaker (30) bor i Kvinesdal. Torsdag morgen sto han bom fast i bilkøen ved Søgne. Selv om han ringte universitetet og varslet om forsinkelsen, fikk han ikke ta eksamenen i kristendom og etikk. Klokken 09.40 ankom han skolen, ti minutter for sent.

— Vaktene ville ta meg inn i eksamenslokalet, men eksamenskontoret nektet, sier Tesaker.

- Hva synes du om at universitetet nå gir dere mulighet til å ta ny eksamen over nyttår?

— Det skulle bare mangle. Det hele var i utgangspunktet dårlig håndtert fra eksamenskontoret, mener Tesaker.

Fraviker reglementet

  • Vi gikk gjennom saken med eksamenskontoret og viserektor for utdanning og besluttet å arrangere en eksamen på nyåret, sier universitetsdirektør Tor A. Aagedal ved Universitetet i Agder, til fvn.no.

Eksamensreglementet tillater ikke at studenter ankommer eksamenslokalet mer enn en halvtime etter at eksamenen starter. Studenter som kom etter klokka 9.30 på morgenen.

— Vi har ofte saker hvor studenter av ulike grunner ikke kan gå opp til eksamen, men denne saken er spesiell ettersom det handlet om en trafikksituasjon hvor noen ble få minutter for sen, sier Aagedal.

Universitet i Agder har foreløpig oversikt over ti studenter som er berørt. Alle disse kontaktes av skolen på e-post.