KRISTIANSAND: Like før klokken tre natt til søndag ble politiet kontaktet av en vekter som hadde observert de to.

— Han fortalte at to ungdommer hadde kjørt inn i vaskehallen med en ATV. Vi sendte ned en patrulje som pågrep de to inne i vaskehallen, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.

Etter å sjekket registreringsnummeret fant politiet ut at firehjulingen tilhører Røde Kors i Kristiansand. ATVen ble meldt stjålet av Røde Kors natt til torsdag.

— Det er naturlig å tro at de har noe med dette innbruddet å gjøre, så vi håper vi kan finne mer av tyvegodset, sier Osaland.

Verdier for 500.000 stjålet

Totalt skal det ha blitt stjålet verdier for opp mot en halv million fra lokalene i Nye Teglverksvei. Firehjulingen kjøpte Røde Kors for 160.000 kroner for en drøy uke siden.

23-åringen er pekt ut som sjåføren av firehjulingen, og er siktet for fyllekjøring. En promilleprøve utført på stedet viste at han hadde 1,44 i promille. Begge sitter nå i arresten i Kristiansand, og vil bli avhørt i ettermiddag.

Politiet har søndag gjennomført husransakelser hjemme hos begge i håp om å finne mer av utstyret som ble meldt stjålet av Røde Kors.

Har ikke funnet tyvegods

Foreløpig er det ikke gjort funn utover firehjulingen som knytter de to til Røde Kors-innbruddet.

— Det er tatt beslag i et par mobiltelefoner og noen kort, men ingenting som har en direkte forbindelse til dette innbruddet, sier politiadvokat Unni Guldberg i Agder politidistrikt.

ATVen vil trolig bli levert tilbake til sin rettmessige eier i løpet av kort tid.

— Røde Kors kan få den tilbake i løpet av dagen hvis de vil ha den, sier Osaland.

INNBRUDD: ATVen og en mengde annet utstyr ble stjålet fra Røde Kors i Nye Teglverks vei natt til torsdag.