FARSUND: Tirsdag skrev Årsland følgende på sin åpne Facebook-profil: «Leste et sted at det burde innføres skuddpremie på jerven, eller var det Berven. Nei nå ble jeg plutselig usikker på hva som stod i teksten...» Det melder Farsunds Avis. Meldingen var myntet mot Hans-Egill Bervens (Ap) tirade mot Frp sist uke. Alle Facebook-brukere kunne lese det som var ment som en spøk, og flere nettbrukere har kommet med reaksjoner. Det har imidlertid også Frp-ledelsen i Farsund, som ble gjort oppmerksom på saken etter kommunestyremøtet tirsdag. Meldingen ble slettet samme kveld.

Overhodet ikke morsomt

— Jeg har fått lest det, og det framgår for så vidt som en morsomhet fra ham selv til en venn. Men det er en morsomhet som overhodet ikke er morsom. Dette er fullstendig uakseptabelt og blir påtalt når han kommer hjem fra Nordsjøen. Dette framstår som svært kritikkverdig, sier Salvesen.

Hva slags reaksjoner Årsland kan vente seg vil han ikke ut med.

— Det må vi ta når han kommer hjem igjen, sier Salvesen.

Rett-i-koppen-parti

Forrige torsdag gikk Ap-representant Hans-Egill Berven hardt ut mot Frp og sa han var flau over å komme fra en kommune med så stor Frp-oppslutning. I tillegg kalte Berven Frp for et «rett-i-koppen-parti» med enkle løsninger. Gruppeleder Salvesen reagerte sterkt på uttalelsene og kalte dem «vemodige og udemokratiske».

Facebook-fleipen er derfor meget pinlig for Frp.

— Jeg oppfatter ikke denne meldingen som offentlig, men innholdet er skammelig, sier gruppelederen.

Må være lov å fleipe

Årsland, som var på jobb i Nordsjøen, hevder at det hele var en spøk.

— Jeg var inne og leste saken med Berven på nettet. Så sendte en kompis et spørsmål om dette til meg, og da svarte jeg med denne meldingen som var fleipete og ironisk, sier Tommy Årsland til Farsunds Avis.

Etter å ha fått reaksjoner fjernet han meldingen fra profilen sin.

— Jeg fikk summet meg og innså at det hadde gått litt fort, så jeg slettet meldingen, sier Årsland.

— Jeg er for en frittalende stil, og mener det må være lov å fleipe. Samtidig ser jeg at jeg nok burde vært mer forsiktig, så dette får bli en lærepenge, sier Årsland.