KRISTIANSAND / OSLO: Den kjente travkusken ble både i tingretten og lagmannsretten dømt til fire års fengsel for å stå bak utpressing av Wilhelmsen. Bakgrunnen var penger knyttet til kjøpet av flere hester.

Da rettssaken gikk for Kristiansand tingrett i 2008, hevdet den 36 år gamle sjefstorpedoen at Hamre var oppdragsgiveren. Ifølge VG Nett skal han nå ha snudd i saken.

Sjefstorpedoen ble i Agder lagmannsrett dømt til fengsel i åtte måneder.

Fikk oppdrag

Sjefstorpedoen er denne uken blitt avhørt på nytt og skal da ha forklart at to Oslo-menn stod bak oppdraget om å presse den kristiansandsbaserte investoren Wilhelmsen.

– Jeg har hatt oppdrag for dem tidligere. Da de kontaktet meg, fortalte de at det var Hamre som sto bak utpressingen, skal torpedoen har forklart til politiet, ifølge VG Nett.

Ber om gjenopptakelse

Tidligere denne uken leverte Hamres advokat inn begjæring til Gjenopptagelseskommisjonen for straffesaker om at saken tas opp på nytt.

Den siste tiden skal Hamres advokat, Nils Kristian Nordhus, ha hyret inn privatetterforsker Tore Sandberg for å se på Hamres sak. Sjefstorpedoen skal selv ha bedt om å bli avhørt på nytt av politiet.

– Ingen ting tilsier at Hamre har bidratt til dette. Våre egne undersøkelser har også påvist at 31-åringen har fortalt dette tidligere til andre personer, så langt tilbake som i 2007, sier advokat Nordhus til VG Nett.

Dette er tiltalepunktet:

Torsdag den 15. mars 2007, på formiddagen, ble Trond Willy Wilhelmsen oppringt av [tilalte nr. 1] som presenterte seg som Halvorsen ved Stovner politistasjon. [tilalte nr. 1] stilte div. spørsmål knyttet til [nn nr. 1], en pengetransaksjon og en narkotikaforbrytelse som [nn nr. 1] var siktet for.

Senere samme dag oppsøkte [tilalte nr. 1] og [tilalte nr. 2] kontoret til Wilhelmsen og gav beskjed om at han måtte møte der ellers ville han bli pågrepet. Wilhelmsen møtte på sitt arbeidssted i Kristiansand sentrum få minutter senere. [tilalte nr. 1] og [tilalte nr. 2] legitimerte seg da med politiidentitetskort.

De spaserte deretter til Hotell Caledonien. To BMW personbiler, inneholdende [tilalte nr. 3], [tilalte nr. 4] og [tilalte nr. 5], var da synlig i området.

På Hotell Caledonien måtte han gi fra seg sin mobiltelefon idet det ble oppgitt at denne skulle tappes for data på politihuset. Etter møtet på Hotell Caledonien ble Wilhelmsen bedt om å sette seg inn i den ene BMW'en fordi de skulle kjøre til politihuset. Da han først nektet, tok [tilalte nr. 1] frem håndjern og uttalte at han i så fall ville bli pågrepet. Wilhelmsen satte seg da inn i bilen.

Han ble deretter kjørt til Fjordkroa — i Lillesand kommune - hvor han ble foreholdt en falskelig kjøpekontrakt mellom ham og [nn nr. 1] vedr. fire hester til en verdi av 2,5 millioner kroner. Deretter kjørte begge bilene videre og parkerte på en skogsvei hvor Wilhelmsen igjen ble foreholdt avtalen og spurt om hva han ville gjøre.

Da Wilhelmsen uttalte at han ikke hadde kjennskap til denne, uttalte de bl.a. ' da gir vi faen og tar ham med til Oslo' og 'de hadde en jobb å gjøre og kjøpekontrakten skulle innfris', eller lignende. Wilhelmsen fikk deretter beskjed om å fremskaffe kr. 500.000,- nå og at resten kunne gjøres opp på tirsdag i Oslo.

Deretter kjørte de tilbake til Kristiansand/ Sparebanken Sør i Vestre Strandgate og tok fra ham bankkort som sikkerhet for at han skulle komme tilbake. Ca kl. 16.50 hentet

Wilhelmsen ut kr. 200.000,- i kontanter og en bankremisse på kr. 300.000,- utskrevet til [tilalte nr. 3] og hans konto nr. [kontonummer]. I forbindelse med at Wilhelmsen overleverte penger og bankremisse uttalte [tilalte nr. 1] at det kom til å gå ham ille dersom de ble stoppet på vei østover eller dersom han gikk til politiet.

Det samme var tilfellet dersom han ikke møtte opp i Oslo til tirsdag. Deretter forlot de stedet. Handlingen medførte tap for Trond Wilhelmsen med et tilsvarende beløp.

Oppdraget ble utført etter anmodning og instrukser fra Atle Hamre.