(Klikk play-symbolet for å se videoreportasje)

SONGDALEN: I mange år droppet de fleste togene å stoppe ved Nodeland stasjon, men nå er passasjertogene tilbake. Daglig benytter 10 — 15 pendlere stasjonen for å komme seg til Kristiansand.

Se videoreportasjeNå vil Songdalen kommune gjøre tog mer attraktivt, og ønsker derfor at bilpendlere skal parkere bilen på Nodeland.

– Vi vil markere at toget går fra Nodeland til Kristiansand, og det er et alternativ til å sitte i lang bilkø inn mot Kristiansand, sier varaordfører i Songdalen kommune, Terje Imeland, til fvn.no.

Sammen med representanter fra NSB og Agder kollektivtrafikk delte Imeland og ordfører Johnny Greibesland ut brosjyrer om togtilbudet.

– Alternativet til bilen er kollektivtransport. Bussen er bra, men ulempen er at den står i bilkøen. Derfor er toget et godt alternativ, og det tar bare åtte minutter, sier Imeland.

I fremtiden satser kommunen på bedre parkeringsmuligheter foran stasjonen, men foreløpig er behovet ikke svært stort. Få minutter etter at pendleravgangen klokka 7.34 gikk fra stasjonen, stod tre biler parkert.

For å tiltrekke seg flere togpendlere kan ungdomskort og studentkort for bussene også benyttes på toget. NSB sine kundekort kan brukes på bussen mellom Nodeland og Kristiansand, mens vanlige busskort ikke kan brukes på toget.

– Vi fikk et ønske fra Songdalen kommune om å samarbeide mer med tog, forteller Inge Os i Agder kollektivtrafikk, som legger til at det alltid går en buss hvis rutetidene til toget ikke passer.

Se mer om togtilbudet i webtv-reportasjen i toppen av artikkelen.