MANDAL: — I følge politiet var det dårlig skodde lastebiler som har laget litt kaos i Mandalsområdet. Det var kø både mellom Mandal og Lyngdal, og mellom Mandal og Kristiansand, forteller vaktoperatør Svein Harald Masterød, ved Vegtrafikksentralen.

Han legger til at de har mottatt en del telefoner om at trafikken står i Vatnebakken vest for Kristiansand, her kan politiet nå melde at situasjonen er i ferd med å løse seg opp.

— Sjåførene har fått hjelp til å legge på kjettinger og køene skal være i ferd med å løse seg opp, sier operasjonsleder Vidar Neset, ved Agder politidistrikt.

Greit ellers

Utenom dette går trafikken i Agder greit.

— Det er glatte veier, og det kan fort bli vanskeligere kjøreforhold i løpet av helgen. Men akkurat nå har vi ikke fått så veldig mange telefoner om dårlige veier. Samtidig er det viktig at folk tar hensyn til nedbøren som er meldt i helga og kjører forsiktig. Med snø opp på islagte veibane vil det bli veldig glatt, sier Masterød.

Snødekk på E39

Vegtrafikksentralen har fått melding om at vegvesenet regner med snødekke på E39 mellom Kristiansand og Lyngdal i helgen.

— Det kommer til å snø jevnt heile dagen, så det blir nok snødekke på veien hele helgen, sier vaktoperatøren.