BIRKELAND: Det hele startet natt til lørdag, da en 22 år gammel mann fra Vennesla ble pågrepet av politiet, for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand og truet en gårdseier med en luftpistol.

Lørdag ettermiddag kom det nye dramatisk meldinger fra vitner ved Oggevann.

— I forbindelse med saken i natt har vi vært i området i dag og letet etter to personer. Den ene av dem, en 24-åring fra Iveland er nå pågrepet, forteller operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no.

Det startet klokken 14.40 lørdag ettermiddag da en melder observerte en person nord for Oggevann. Denne personen hadde etter meldingen våpen, og operasjonssentralen beordret bevæpnet utrykning.

Tre biler, en hundepatrulje fra Arendal, en bil fra Kristiansand og en fra Grimstad, letet i området. Senere ble det avkreftet fra vitner at personen hadde våpen.

— Vi hadde gode observasjoner å gå etter på at mannen vandret langs veien i nærheten av Oggevann stasjon. Mannen fikk haik mot Oggevann, og patruljen fikk stoppet denne bilen og pågrepet 24-åringen, sier Steinsland.

24-åringen var noe nedkjølt og medtatt ifølge politiet. 22-åringen som ble pågrepet i natt og 24-åringen som senest ble pågrepet, sitter begge i arrest i Kristiansand.

— Vi har en antakelse om hvor den siste kan være, sier Steinsland.

Klokken 23 lørdag opplyser operasjonslederen at den siste personen fortsatt ikke er pågrepet.

Alle tre er tidligere kjenninger av politiet.

Foto: Vegard Nekstad