Høyres førstekandidat i Aust-Agder, Svein Harberg, svarer ja på spørsmålet om han ønsker å reversere ekteskapsloven om han kommer på Stortinget. Nettstedet kristenfolket.no har spurt stortingskandidater i alle landets fylker om de ønsker omkamp om den nye loven.

Svein Harberg svarer ja. Det faller i dårlig jord blant homofile i Aust-Agder.

På stemmejakt

Torbjørn Urfjell er SVs førstekandidat i Aust-Agder, og homofil. Han mener Harberg er på stemmejakt blant kristenkonservative.

— Dette handler om at folk ikke vet at Harberg og Høyre i Aust-Agder henvender seg til kristenkonservative miljøer for å sanke stemmer til inntekt for en reversering av ekteskapsloven, sier Urfjell til nettstedet gaysir.no

— Og dette samtidig som at Høyre sentralt prøver å fremstå som et parti som forsvarer homofiles rettigheter.

Harberg mener hensynet til barna må komme først og at loven ikke ble godt nok utredet.

— Høyre sentralt har ikke sagt noe som helst om det, de har stilt sine representanter fritt i denne saken. Hvis loven kommer opp til en ny behandling vil jeg stemme mot. Dette fordi jeg kjemper for barnas rettigheter, sier Harberg til gaysir.no.

- Gammeldags syn

Den nye ekteskapsloven ble innført fra 1. januar 2009, kjempet frem av den rødgrønne regjeringen. I Aust-Agder svarer også Ingebjørg Godskesen (Frp), Kristen Bjormyr (Sp) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ja til omkamp.

Torbjørn Urfjell mener politikerne som vi reversere loven kjemper for et gammeldags syn.

— Vi kan ende med en Aust-Agder-benk som dyrker et verdisett de fleste i landsdelen har forlatt, sier Urfjell.