OSLO: — Ja, jeg anmeldte den ansvarlige i Agder politidistrikt i sommer, umiddelbart etter at tjenestemenn i distriktet bekreftet at bevismaterialet fra Baneheia-saken var destruert, sier advokat Sigurd Klomsæt til fvn.no.

PRESISERING: Fvn.no meldte tidligere at anmeldelsen gikk konkret på kriminalsjef Arne Pedersen. I anmeldelsen fra Klomsæt står det at den er myntet på "den ansvarlige". Pedersen var leder for etterforskningen i Baneheia-saken.

Han bistår dømte Viggo Kristiansen i begjæring om gjenopptakelse av straffesaken.

To jenter ble drept i Baneheia 19. mai 2000. Viggo Kristiansen ble funnet skyldig i drap, og ble dømt til forvaring i 21 år, med minstetid på ti år. Kameraten Jan Helge Andersen ble dømt til ubetinget fengsel i 19 år.

En stor del av bevismaterialet ble undersøkt av Rettsmedisinsk institutt. Instituttet sendte siden materialet tilbake til Agder politidistrikt.

- Men saken er ferdig, og da kan vel bevisene destrueres?

— Bevisene er en del av sakens dokumenter. Og saken er slett ikke avsluttet. Dokumentene skal oppbevares. Jeg trenger dem i mitt arbeid. Jeg ble himmelfallen da jeg i sommer fant ut at bevisene var fjernet, sier Klomsæt.

Han mener dna-utviklingen også tilsier at bevisene måtte beholdes.

— I 2000 visste man at dna-forskningen var i full utvikling, og det har skjedd mye på dette området, sier Klomsæt.