VENNESLA: – Det er en kamp for meg å holde denne datoen fri. Jeg vil få det med meg, sier a-ha-vokalist Morten Harket.

I går sto han på scenen for Haydom for sjette gang. Stevnet avholdes i hagen til Harkets onkel, Bernt Kvarstein. Omtrent 600 mennesker deltok på stevnet. Kari Evjen Olsen, bedre kjent som Mama Kari, synes det er flott at så mange kommer på det årlige arrangementet.

Rørende.

– Tenk at alle disse menneskene er her for Haydom! Det betyr så mye for meg å møte disse flotte folkene her på Kvarstein, sier Mama Kari.

Hun har sammen med sin avdøde mann, Ole Halgrim Evjen Olsen, viet livet til sykehuset i Tanzania, og synes det er rørende å møte prosjektets støttespillere i Norge. Morten Harket er imponert over jobben Mama Kari og familien har fått til i Tanzania.

– De har viet livet sitt til dette arbeidet. Det er større en vi kan forestille oss, sier Harket.

Familievenner.

Superstjernen har et spesielt forhold til både Vennesla og Haydom.

– Mine foreldre har i mange år hatt et nært forhold til Evjen Olsen-familien. Jeg er også knyttet til området siden min fars familie er herfra, sier Harket.

Han har ikke selv besøkt sykehuset i Haydom.

– Det har vært snakket mye om det, men det er mye som skal klaffe. Jeg håper det kan bli noe av det, sier han.

På fredag skal Harket stå på scenen under åpningen av friidretts-VM i Berlin, sammen med resten av a-ha. Kontrasten er ifølge ham selv ikke så stor fra opptredenen i hagen på Kvarstein.

– En scene er alltid en scene. Jeg firer ikke på kravene til meg selv når jeg opptrer her, men omgivelsene er jo annerledes. Det er en annen verden, vedgår superstjernen.

Fornøyde.

Jon Terje Ruenes og Bernt Kvarstein leder arrangementet. Sistnevnte har stilt hagen til disposisjon for å huse de fremmøtte.

– Vi er utrolig fornøyd med at så mange kom. Oppmøtet er alltid godt, men det var nok enda flere for noen år siden, sier Bernt Kvarstein.

Stevnet ble i år arrangert for syvende år på rad. Mye penger har blitt samlet inn i løpet av årene.

– I år ender vi på omtrent 145.000 kroner som går uavkortet til Haydom. Det er en fin kollekt, ler Kvarstein.