FARSUND: — Vi får ikke teknikere på besøk før i morgen, og har ikke noe mer informasjon å gå ut med, sier lensmann Kåre Unhammer ved Farsund lensmannskontor.

Dermed er det fremdeles uklart hvordan brannen i asylmottaket oppstod. Store deler av hovedbygningen i Husebyparken asylmottak ble totalskadet i brannen. Ifølge Unhammer er det "praktiske problemer" som gjør at åstedsundersøkelsen først kan utføres onsdag.

Kan være påsatt

Ifølge vitner på stedet skal brannen ha startet ved en garasje tilknyttet hovedbygningen. Like før klokken fem om morgenen oppdaget en av asylsøkerne at det brant i ytterkledningen på garasjeveggen. Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt.

Ingen er så langt avhørt i forbindelse med brannen.

— Vi regner med å få gjort unna noen avhør i løpet av kvelden, sier Unhammer.

- Skremmende

Seks asylsøkere befant seg i den andre delen av bygningen da det begynte å brenne. Ingen av dem ble skadet i brannen, men alle ga uttrykk for at de opplevde hendelsen som skremmende. Flere asylsøkere Fædrelandsvennen snakket med i går, sa at de ønsker å flytte inn til byen etter brannen.

— Noen er nok blitt skremt, men ønsket om å bo i leilighet inne i byen henger også sammen med at de da slipper å gå eller sykle så langt. Jeg mener alle skal kunne sove trygt her ute. Vi har alarmsystemer, men har likevel bedt politiet om å patruljere litt ekstra på området, sier Karl Johan Skråmestø til Fædrelandsvennen.