KRISTIANSAND: Nettstedet Studenttorget har satt opp en oversikt over priser på de rimeligste studentboligene i landets studentbyer. Bø i Telemark kommer best ut med studenthybel til 1670 kroner, mens Drammen befinner seg i motsatt ende av skalaen med en pris på svimlende 3990 kroner.

Blant årsakene til at prisene stiger, er at det bygges nye boliger og at standarden dermed øker.

— Mitt inntrykk er at standarden er høyere når det bygges nye boliger i forhold til før. Når man bare deler bad og kjøkken med én person, vil de rimeligste alternativene forsvinne, sier daglig leder i Studenttorget, Bjarne Vasset jr., til fvn.no.

Billigst på Sørlandet er Studentsamskipnaden i Agder (SIA) sine boliger i Grimstad.

Dersom man er villig til å dele kjøkken med fem personer og bad med to personer, er prisen for et soverom på 12 km2 kroner 2220. Dermed havner boligen som det 11. rimeligste alternativet i landet.

Kristiansand havner fire plasser lenger ned på lista med sitt 11 km2 store tilbud for 2295 kroner. Man må da dele kjøkken med to personer og bad med to personer. Arendal ligger ytterligere fire plasser bak, og koster 2545 kroner for 12 km2. Man må da dele kjøkken med fire personer og bad med to personer.

SIA Bolig-sjef Per Kåre Selle sier til fvn.no at boligkostnadene er basert på hva det koster å drive studentboligene på Sørlandet, men med en sikkerhetsmargin på rundt tre prosenter. Også hos SIA Bolig i Kristiansand blir standarden utfordret.

— Vi har et konglomerat av boligtyper, kanskje litt for mange. De er bygd i forskjellige tidsepoker, hvorav de siste ble ferdige i 2003. Det er ingen tvil om at samfunnet har endret seg, og studenter er som andre i samfunnet. Kravene er ikke som i boligene fra 60- og 70-tallet, sier Selle.

Oversikt fra Studenttorget.no.