MANDAL: Hendelsen fant sted natt til 5. mars 2006, og ifølge tiltalte skal han ha vært svært beruset på det aktuelle tidspunktet. Han skal uten forvarsel urettmessig ha beskyldt den andre gjesten for å ha banket en annen person. Retten finner det skjerpende at 22-åringen utførte voldshandlingen uten å ha blitt provosert på noen måte. Den fornærmede blødde kraftig fra nesen og hadde smerter i to uker etter skallingen.

I tillegg til 50 dagers fengsel, dømmes mandalsmannen til å betale en bot på 5000 kroner, saksomkostninger på 2000 kroner og får sperrefrist på retten til å føre motorvogn for alltid. Dette grunnet at han 30. oktober i år kjørte fra Kristiansand til Mandal etter å ha inntatt kokain, hasj, en sobriltablett og en rohypnoltablett, med en samlet promille på over 1,5. Han hadde på dette tidspunktet heller ikke gyldig førerkort.

Retten finner det også straffeskjerpende at 22-åringen for tre og et halvt år siden også ble dømt for å ha kjørt bil under sterk påvirkning av narkotika. I tillegg er han også tidligere dømt for vold.

Den 22 år gamle mandalitten har erkjent alle forhold, men hevder han grunnet høy promille husker lite fra nedskallingen utenfor Hr. Redaktør i Mandal i mars.