Ny regjeringsplattform skal fri til KrF

Regjeringsplattformen fra Høyre, Frp og Venstre er utformet slik at den skal friste KrF til å slutte seg til regjeringen senere, ifølge VG.

Den nye regjeringsplattformen skal inneholde noen godbiter ment for KrF-leder Knut Arild Hareide. De andre borgerlige partiene håper KrF etter hvert vil slutte seg til en eventuell ny utvidet regjering. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

NTB
Publisert: Publisert:

Venstre, Høyre og Frps partiorganer sitter tidlig søndag ettermiddag på hvert sitt hotell i Moss og tar stilling til regjeringsplattformen som Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) har forhandlet fram.

Ifølge kilder som VG har snakket med, er erklæringen utarbeidet med tanke på å friste KrF inn i regjeringssamarbeidet, om KrF-leder Knut Arild Hareide og hans parti skulle ombestemme seg.

– Det vil bli satt av plass til KrF, sier en kilde med innsyn i prosessen til VG.

Statsminister Erna Solberg har flere ganger, også etter at KrF forlot sonderingene i fjor høst, sagt at hun fastholder sin drøm om en borgerlig flertallsregjering.

Den utvidede regjeringen har ikke flertall i Stortinget, og vil være avhengig av støtte fra KrF eller andre partier for å få gjennomført regjeringsplattformen.

Publisert: