KRISTIANSAND: Den private skolen i Randesund drives med base i det tidligere hurtigruteskipet MS Sjøkurs. Skolen har 60 elever fra flere fylker og mottok i fjor 15,5 millioner kroner i offentlig støtte.

Eli Fjermeros (53) ble ansatt som rektor i 1. august 2010. Nå har hun stevnet skolens eier, stiftelsen Sørlandet Seilende Skoleskibs Institution med påstand om usaklig oppsigelse etter arbeidsmiljølovens paragraf 15-7. Til sammen fire dager er satt av til saken som er berammet i Kristiansand tingrett i slutten av januar neste år.

— Det er riktig at Eli Fjermeros har stevnet sin arbeidsgiver. Hun mener fortsatt at hun er rektor ved skolen, sier hennes advokat Jakob Bakka til Fædrelandsvennen.

- Hun pakket sammen

NHO-advokat Erik Christopher Aagaard skal føre saken for Sørlandet Seilende Skoleskibs Institution. Han har følgende kommentar til saken:

— Vi mener at Eli Fjermeros har avsluttet arbeidsforholdet sitt selv. Vi mener at hun i gjerning har fratrådt. Vi kan ikke forstå det på noen annen måte, sier Aagaard.

— Kan du gå i detalj på dette?

— Det har noe å gjøre med at hun rett og slett pakket sammen og forsvant fra arbeidsstedet sitt. Bedriften har ikke gitt henne noen oppsigelse eller avskjed, sier Aagaard.

Ble sykemeldt

Eli Fjermeros forteller selv en litt annen historie. Etter arbeidsdagens slutt 27. oktober i fjor satte hun seg i sin egen bil og kjørte til legevakten i Kristiansand. Hun følte seg dårlig.

Fra legevakten ble hun ført i ambulanse til Sørlandet sykehus. Her ble hun liggende i tre døgn, grunnet livstruende høyt blodtrykk. I månedene som fulgte var hun sykemeldt.

Eli Fjermeros tar sterk avstand fra beskrivelsen arbeidsgivers advokat har gitt Fædrelandsvennen.

— Det medfører ikke riktighet at jeg stakk av. Tvert imot. Jeg møtte opp på jobb 2. juli 2012 etter å ha varslet i god tid at jeg var friskmeldt, sier hun.

— Da jeg kom på jobb hadde jeg imidlertid ikke tilgang til mitt kontor eller min kontorstol. Den var fremdeles opptatt av min stedfortreder, som ikke gjorde noen forsøk på å flytte tilbake til sitt kontor. Direktøren kom så og forviste meg fra arbeidsplassen. Det er dette retten skal ta stilling til, sier Fjermeros.

Vil ikke kommentere

Etter at hun ble forvist fra arbeidsplassen sin, varslet Eli Fjermeros om at hun så på dette som en avskjedigelse.

— De har verken vært villig til å beklage eller gi meg jobben tilbake, sier hun.

Fædrelandsvennen har snakket med administrerende direktør Rune Tomelthy Teisrud i stiftelsen Sørlandet Seilende Skoleskibs Institution. Den tidligere profilerte sjøfartsdirektøren har konsekvent avvist å kommentere påstandene fra Eli Fjermeros.

7. januar møtes partene til et rettsmøte i Kristiansand tingrett. Kommer de ikke til enighet der, blir det rettssak med start 29. januar.