KRISTIANSAND: Norge benytter seg av hele VM-kvoten, og sender sju menn og sju kvinner til VM i Frankrike, som går av stabelen fra 13.-20. august.

— Det norske VM-laget gir forhåpninger om gode resultater på skogsdistansene for menn. Når det gjelder de norske kvinnene er det et ungt, men spennende lag, sier har landslagssjef Petter Thoresen til orientering.no.Etter VM-testløp i Frankrike i midten av mai og årets første verdenscuprunde, som ble avsluttet med jaktstart under O-festivalen på Nesodden på lørdag, har landslagssjefen tatt ut den norske VM-troppen. Tone Wigemyr tokk 11.plassen på touren sammenlagt, mens Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble nr. 27. Hans Gunnar Omdal gjorde en sterk avslutningsetappe i touren, og løp seg opp til 13. plass sammenlagt, men ble vraket til VM.

Norge sikret seg to individuelle VM-gull på hjemmebane i fjor, og vil fortsette medaljefangsten i år.

— Vi kan ta godt for oss av edelt metall – spesielt på skogsdistansene, sier landslagssjefen, som har som mål å være beste nasjon i VM.

Det norske VM-laget drar på samling til Frankrike fra mandag 4. juli til søndag 10. juli for å gjøre de siste forberedelsene i Frankrike.

Norges VM-tropp:

Kvinner

Marianne Andersen, Konnerud

Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelagets SK

Elise Egseth, Wing OK

Mari Fasting, NTNUI

Silje Ekroll Jahren, Sävedalens AIK

Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK

Tone Wigemyr, Bækkelagets SK

Menn

Vetle Ruud Bråten, Raumar OL

Carl Waaler Kaas, Bækkelagets SK

Olav Lundanes, Halden SK

Anders Nordberg, Vaajakosken Terä

Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka OL

Audun Weltzien, Tyrving

Øystein Kvaal Østerbø, IFK Lidingö