KRISTIANSAND: Advokaten var i ferd låse seg inn i sin bolig i Arendal da han ble oppmerksom på et samboerpar som oppholdt seg i portrommet. Kvinnen urinerte, mens hennes samboer stod like ved.

Da advokaten ba den 19 år gamle kvinnen om å avslutte det hun holdt på med, kokte det over for hennes 23 år gamle samboer. Advokaten kommenterte at de som bodde der var lei av at folk tok seg til rette slik, noe som gjorde at 23-åringen kom mot ham med en tent sigar.

Sparket og trampet på

Advokaten måtte bøye seg for å ikke bli truffet av sigaren, og da han tok sigaren ut av munnen til 23-åringen, ble han slått to ganger i ansiktet med knyttet hånd. I basketaket som fulgte, klarte advokaten liggende å holde fast voldsmannen. Men da han løsnet grepet, ble han slått ytterligere to til tre ganger i ansiktet mens kvinnen sparket og trampet på ham flere ganger i siden og på ryggen med høyhælte sko.

Volden stoppet ikke før et vitne klarte å dra 23-åringen ut av portrommet.

Hendelsen fant sted natt til 1. november i fjor. Mandag ble samboerparet dømt i Kristiansand tingrett for volden.

Brukte kokain

I retten erkjente 23-åringen at han hadde brukt kokain og drukket alkohol kort tid før voldsepisoden. Han ble dømt til 90 dagers fengsel for legemsbeskadigelse og kokainbruk. Hans samboer ble dømt for legemsfornærmelse og urinering på offentlig sted, og straffen satt til betinget fengsel i 36 dager med en prøvetid på to år. Hun må også betale en bot på 5000 kroner.

23-åringen ble i tillegg dømt til å betale erstatning til advokaten på 422 kroner, for å dekke utgiftene til legehjelp etter skadene han ble påført.

Advokaten fikk som følge av den omfattende volden et kutt over venstre øye som måtte sys med ett sting og et kutt ved øret som måtte sys med to sting. I tillegg fikk han to kutt i munnen, risp i hodet, en blåveis og et stort blåmerke i siden hvor han han ble truffet av et kne.

— Vil bare bli ferdig med det

Mannen ønsker ikke å kommentere verken voldsepisoden eller dommen overfor fvn.no:

— Jeg har ikke lyst å kommentere dette. Jeg vil bare bli ferdig med det, sier advokaten til fvn.no.

Kristiansand tingrett la til grunn at 23-åringen ved å slå gjentatte slag med knyttet hånd mot advokatens ansikt, skjønte at han påførte offeret skade. De fant derfor at han handlet forsettlig.

«I skjerpende retning bemerkes at det dreier seg om forholdsvis grov voldsanvendelse som fant sted i forbindelse med uteliv og under påvirkning av alkohol og rusmidler. Slike forhold er økende og må anses å være et betydelig samfunnsproblem. Allmennpreventive hensyn tilsier en streng reaksjon», skriver tingretten i dommen.