ARENDAL: Det var i går at politiet pågrep mannen i en rehabiliteringsbolig i Grimstad. Han skal da ha dynket leiligheten sin i drivstoff.

Mannen er mistenkt for å ha dynket vindfanget utenfor sin leilighet og trappen opp til 2. etasje i bygningen. I tillegg skal han ha dynket område rundt komfyren på kjøkkenet sitt med bensin.

41-åringen skal ha lagt kaffefiltre på komfyren og slått på varmen. Kaffefiltre begynte å ulme, men antente aldri bensinen.

Han ble etter pågripelsen siktet for overtredelse av mordbrannparagrafen, trusler, trusler mot offentlig tjenestemann og for å forhindre offentlig tjenestemann.

Svidde kaffefiltre

På mannens kjøkken ble det funnet en bolle som luktet bensin, flere svidde kaffefiltre og en sotskadet fille.

I retten erkjente 41-åringen at han slo på varmen på komfyren. Han nektet for å ha helt ut bensin med forsett og for å ha satt på varme på komfyren mens det lå kaffefilter på kokeplaten.

Aust-Agder tingrett mente at det var begrunnet mistanke for at siktede hadde forsøkt å starte brann i bygningen.

– Basert på det samme bevisgrunnlag finner retten det sannsynlig at tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kunne ha oppstått, idet det befant seg beboere i leilighetene, heter det i fengslingskjennelsen.

Bevisforspillelse

Påtalemyndigheten, representert ved aktor Håvard Ryengen, mente at det var fare for at siktede ville ødelegge bevis eller påvirke vitner dersom han ble satt på frifot. Det ble bedt om fire ukers varetekt med brev— og besøksforbud og fullstendig isolasjon.

Hendelsene i leiligheten skjedde i alkoholrus og påtalemyndigheten mente at mannen rusproblemer øker gjentakelsesfaren dersom han ikke holdes i fengsel.

– Hensett til at han har nektet både straffeskyld samt å ha plassert bensin på gulvet og papir på komfyren i kjøkkenet, mener retten at det er nærliggende risiko for at siktede vil forsøke å benytte en slik mulighet dersom han gis anledning, skriver retten i kjennelsen.

Holdes isolert

– Med tanke på sakens alvor og art er det også etter rettens mening grunn til å tro at han vil iversette tiltak for å hindre sakens videre opplysning, heter det videre.

41-åringen blir holdt fengslet med brev- og besøksforbud med full isolasjon i én uke.