Hans Fredrik Grøvan — 25 delegater

Dagrun Eriksen - 0 delegater

AGDER: Det er situasjonen etter at lokallagene i Kristiansand og Lyngdal i forrige uke avholdt sine nominasjonsmøter. I begge disse lokallagene ble ikke Dagrun Eriksen foreslått i det hele tatt. 33 stemmer på selve nominasjonsmøtet 16. november gir flertall.

Kampen om 1. plass på Vest-Agder KrFs liste til stortingsvalget 9. september 2013 står mellom stortingsrepresentant og nestleder i KrF Dagrun Eriksen på den ene siden, og fylkesleder Hans Fredrik Grøvan på den andre siden. Etter at to lokallag har hatt sine møter har Grøvan allerede samlet støtte blant 25 av 65 delegater.

I kveld er det disse lokallagene som avholder nominasjonsmøter, antall delegater i parentes: Audnedal (2), Hægebostad (2), Lindesnes (3), Marnardal (1), Songdalen (3), Farsund (3), Søgne (4) og Sirdal (2). Vi følger nominasjonsmøte etter nominasjonsmøte utover kvelden og vil løpende oppdatere på delegatsituasjonen mellom Dagrun Eriksen og Hans Fredrik Grøvan.

20 nye delegater til nominasjonsmøtet velges i kveld. Grøvan trenger bare åtte av disse for å sitte med flertallet 16. november. Klarer han ikke det, må KrF vente til onsdag kveld før det blir klart hvilken kandidat som har flertall i runde to.

Onsdag avholdes det nominasjonsmøter i lokallagene i Vennesla (7), Flekkefjord (4) og Mandal (5). I morgen, tirsdag , er det møte i Kvinesdal (3), mens Åseral, som har en utsending til nominasjonsmøtet ikke har noe aktivt lokallag. Dermed møtes det sannsynligvis kun 64 delegater og ikke 65 på det endelige nominasjonsmøtet.

Delegatene fra lokallagene stiller ikke med bundet mandat. Det betyr at det er ikke gitt at alle 20 delegater fra Kristiansand stemmer på Hans Fredrik Grøvan, selv om partilaget gikk inn for ham. Den usikkerheten har man i alle lokallag.