KRISTIANSAND: – Dette er et Arendals-arrangement. Ville det vært naturlig for oss å søke Arendal om støtte i Kristiansand? Jeg synes vi skal takke høflig nei, sa ordfører Per Sigurd Sørensen i kommunalutvalget.

Arendalsuka 2011 har søkt Kristiansand kommune om 100.000 kroner i støtte, av et budsjett på nærmere to millioner.

Det politiske arrangementet skal bli en ny, stor happening om sommeren ved hvert valgår. Alle partilederne, minus Jens Stoltenberg, har bekreftet at de kommer til festivalen 5. og 6. august.

Ap forsøkte forgjeves å sette det «lille» beløpet inn i en større sammenheng, som til syvende og sist handler om fylkessammenslåing.

– Jeg har behov for å vise raushet overfor Arendal, spesielt i den tiden vi er inne i, hvor det snart kommer et valg. Jeg er selv invitert til debatt om Kristiansands utfordringer, det settes en politisk agenda for hele landsdelen, mente varaordfører Mette Gundersen.

Hun mente det å si nei ville være et «ekstremt negativt signal» fra Kristiansand. Andre mente at budsjettet var i stiveste laget.

– Det er helt utelukket å støtte dette arrangementet. De ville aldri støttet det samme her, kvitterte Beate Helland (Frp).

– Åssen vet du det? Det er jo en påstand, kom det skarpt fra Gundersen.

Hennes eneste støttespiller, partikollega Terje Næss, mente dette var regionbygging en storby verdig, og at det er avgjørende viktig å bygge gode relasjoner til Arendal.

Initiativtaker er ingen ringere enn fylkesmann Øystein Djupedal. Med seg som festivalsjef har han eks-redaktør i Agderposten, Stein Gauslaa. Målet er en sommeruke med over tusen arrangementer om noen år.

Rådmannen foreslo under debatten en mellomløsning, 50.000 kroner, men også dette falt på stengrunn.