RISØR: Politiet fikk klokken 21.40 søndag kveld melding fra en person som mente det hadde vært innbrudd på Akland industriområder. Tipseren fulgte etter en bil han mente kunne være tyvenes bil.

— Melder kunne lede oss et stykke på veien. Det viste seg at det var to biler involvert. Den ene, en Hyundai, fant vi hensatt. Den andre kjørte vi etter, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

De tre personene som satt i Jeepen ønsket ikke å stoppe for politipatruljen.

- Ved et par anledninger rygget de inn i politibilen som sto bak dem og sperret veien. Men til slutt fikk vi pågrepet tre stykker, forsetter Solås.

De tre mennene er en 39-åring fra Kristiansand, samt en 35-åring og 29-åring fra Farsund-området. Pågripelsen skjedde «et stykke innforbi» Sunde bru, ifølge politiet.

Det viste seg at bilen de tre ble tatt i, hadde falske skilter. Sjåføren er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

— Det ble forsøkt tatt blodprøver av føreren, men det lyktes ikke, sier Solås.

Senere natt til mandag var politiet på Akland industriområder. Der var to vinduer tilhørende en kontorbrakke brutt opp.

— Gjerningspersonene hadde tatt seg inn og romstert noe veldig. Vi har ikke fått tak i den som drifter på stedet, så det er uklart hva som er stjålet, sier Solås, som tidlig mandag morgen ikke kan svare på om politiet fant tyvegods i bilen til de pågrepne.

Mennene er mistenkt for to innbrudd på Akland.