AGDER: — Jeg er ikke veldig opptatt av hva andre tar for sin diesel, men jeg merker at kundene er svært opptatt av prisforskjellene, sier Sverre Nilsen på Flekkerøy.

Se hele prislisten i faktaboksen til høyre.

Soler seg på pristoppen.

Nilsens diesel er billigst i en pristest som Fædrelandsvennen har foretatt i helga. Av totalt elleve marinaanlegg vi har sjekket, er det kun Nilsen som har en dieselpris under 8 kroner literen. Prisene hos de øvrige varierer fra kr. 8,25,- til kr. 10,99,-.

Hundrelapper i besparelse.

Fyller man 175 liter diesel til 7,99 vil det koste 1398 kroner. Fyller man samme mengde til 10,99 er prisen 1923 kroner.

— Det er vanskelig å peke på nøyaktig hva som gjør at jeg kan holde en såpass lav literpris, men noe av årsaken kan være er at jeg holder åpent året rundt, mener Nilsen.

En relativt stor andel av kundene på Flekkerøy er nemlig profesjonelle aktører som trenger drivstoff hele året. Nå i sommerhalvåret kommer småbåt- og turistkunder som en bonus for Nilsen.

Skepsis.

Om Nilsen synes det er hyggelig å prate om den lave dieselprisen på sitt pumpeanlegg, er stemningen stikk motsatt hos en av aktørene i andre enden av skalaen – Trysnes Marina i Søgne.

— Dere forteller bare halve sannheten. Vi har en høy dieselpris, men man må også se på servicenivået - som dere ikke sier noe om. Her har vi toaletter, kiosk og hjelpsom betjening, får Fædrelandsvennen vite.

Også bensinforskjeller.

For båteiere som fyller bensin, er drivstoffprisene generelt høyere. Spriket er derimot noe mindre.

Bensin er billigst ved Eydehavn Service & Marina i Arendal, hvor literprisen er kr. 11,69,-. Dyrest er det ved Tregde Marina i Mandal, hvor pumpa er innstilt på kr. 13,99,- per liter.

Tar vi igjen utgangspunkt i en tank på 175 liter, utgjør bensinprisforskjellen i overkant av 400 kroner.