OSLO: – Det er veldig trist og tungt å stå her og dele ut roser etter at 69 kamerater er drept. Nå står jeg her for å si tusen takk, vi ville ikke klart oss gjennom dette uten den støtten vi har fått, sier Vegard Grøslie Wennesland, nestleder i Oslo AUF, til NTB.

Etter å ha vært vitne til flere likvideringer under massakren 22. juli, klarte Wennesland sammen med nærmere 40 andre ungdommer å ta seg gjennom skogen og inn i Skolestua på Utøya. Der lå han i halvannen time under en seng og gjemte seg for massedrapsmannen, og ventet på at politiet og redningen skulle komme.

Les alle saker om valget 2011 på fvn.no/valg

– Støtten betyr alt

Siden de grufulle hendelsene for tre uker siden har han vært i fem begravelser.

Det er en tydelig preget Wennesland som står og deler ut roser ved Arbeiderpartiets valgbod i Carl Johans gate i Oslo lørdag. Men han er glad for all hjelp og støtte AUF, Arbeiderpartiet og alle de andre som er rammet av tragedien har fått.

– Støtten betyr utrolig mye, den betyr alt. Nå er vi bare her for å si takk til Oslo og alle som har stilt opp så sterkt for oss og de andre som er rammet. I dag er det ikke valgkamp, ikke debatt. Bare takk, sier Wennesland.

Takker Oslo

AUF har valgt å ikke starte sin valgkamp før 22. august, når alle minnemarkeringene og begravelsene er over. Men også storebror Arbeiderpartiet valgte å la være å bruke valgkampåpningen til å diskutere politikk. I valgboden deres på Carl Johan var det ingen valgprogrammer å finne, kun takkekort med bilde av en rød rose og påskriften «Takk, Oslo».

– Vårt budskap i dag er at vi ønsker å takke Oslo og alle de som stilte opp, sa Libe Rieber-Mohn, Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo, da hun erklærte Oslo Aps valgkamp for åpnet.