KRISTIANSAND: — Vi har ikke stått på toppen av podiet siden vi vant VM i Stavanger for to år siden. Dette var fantastisk gøy, sier Julus Brink til fvn.no etter seiersseremonien.

Den tyske duoen kom til Kristiansansand som en av forhåndsfavorittene, og innfridde forventningene med en solid finalforestilling i Tresse. Kampen mot Kay Matysik og Jonathan Erdmann ble en tett affære. I første sett var det de tyske outsiderne som tok kommando fra start og ledet 20-19. Brink og Reckermann tok timeout og klarte etter hvert å snu kampen til sin fordel på stillingen 22-23. 25-23 ble settsifrene til slutt.

Det påfølgende settet ble også en jevnt der ingen av lagene klarte å opparbeide seg mer enn to poengs ledelse. Brinck og Reckermann ledet 20-19, og da motstanderne servet siste ball i nettet kunne den tyske duoen strekke armene i været. 2-0 (25-23, 21-19) ble til slutt fasiten.

Les også: EM-finalen var gratis

Spennende

At det skulle være to tyske lag i finalen kom imidlertid som en overraskelse på Brink.

— De har vist gjennom de siste ukene at de er et av verdens beste lag, med blant annet fjerdeplass fra verdensserien. Likevel trodde vi ikke at de var i stand til å nå finalen, men der tok vi feil. Nivået de viste i finalen var ekstraordinært, og vi måtte spille opp mot vårt aller beste for å slå dem, og det er jeg glad for at vi gjorde, sier en fornøyd gullvinner til fvn.no, som mer enn gjerne kommer tilbake til Kristiansand neste år.

- Fantastisk

- Alle som at gjort dette mulig fortjener en stor takk. Publikum, arrangørene og arbeiderne har behandlet oss på en fantastisk måte. Vi kommer definitivt tilbake neste gang , sier Brink.

Reinder Nummerdor og Richard Schuil fra Nederland var sterkest i ettermiddagens bronsefinale. Etter 1-1 i sett vant nederlenderne det siste og avgjørende tredjesettet 18-16 mot sveitsiske Patrick Heuscher og Jefferson Bellaguarda, som gikk videre fra åttedelsfinalen på bekostning av Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund tidligere i turneringen.