Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: — Vi fikk melding klokken 20.28 om at en gutt på sykkel var påkjørt på Setesdalsveien, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt til fvn.no.

Gutten skal, ifølge vitner, ha kommet ut i veien i stor fart og truffet en bil. Det er kraftige bremsespor bak bilen, som har store materielle skader etter sammenstøtet.

16-åringen ble kjørt til Sørlandet sykehus i ambulanse etter ulykken. Ved 22-tiden ble han flydd i helikopter til Ullevål universitetssykehus.

- Han er kritisk skadet og under behandling, opplyste vakthavende kirurg til fvn.no klokken 23.15.

– Skadene er alvorlige. Pasienten er innlagt og pårørende er underrettet, utdyper kommunikasjonsrådgiver Hans Jakob Moe ved Oslo universitetssykehus til fvn.no lørdag morgen.

Ifølge operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt syklet gutten i følge med fire jenter fra byen og oppover Setesdalsveien, på sykkelstien som går på Mølla-siden av veien. Bilen kom i motgående retning.

— Bilen og syklisten kolliderte like nord for Mølla. Hva som gjorde at de traff hverandre, er uklart, sier Solås.

Både politi, brann og ambulanse rykket ut på ulykken. En kriminaltekniker jobbet i flere timer etter ulykken med tekniske undersøkelser på åstedet. Først klokken 23.40 ble riksvei 9 åpnet for trafikk igjen.