LILLESAND: Dermed åpnes det for at den svenske møbelgiganten for første gang i Norge får salgsbevilling for alkohol, etter at politikerne i formannskapet fikk gitt sitt syn på saken.

I formannskapet onsdag sa ordfører Arne Thomassen at han etter en runde i tenkeboksen kom fram til at innstillingen fra formannskapssekretær Jorunn T. Lukashaugen måtte utfordres.

— Jorunn har gjort en god jobb, og jeg hadde ikke tenkt at jeg kunne gå imot henne, men etter ni år er tiden her. Jeg mener Ikea skal behandles som andre matvarebutikker, sa han ifølge Lillesands-posten.

Ikea Sørlandet ønsker å selge øl og sider i butikken for svenske spesialiteter, men har tidligere fått nei fra administrasjonen i Lillesand kommune. Bevilling for å selge alkohol skal ifølge kommunens ruspolitiske handlingsplan kun gis til salgssteder som fører dagligvarer. Butikken på Ikea er ikke vurdert av administrasjonen til å være et slikt salgssted.Etter avstemning ble det imidlertid klart at kun KrFs representant støttet administrasjonens innstilling. De øvrige åtte valgte å støtte Høyres ja-forslag.

Varehuset i Sørlandsparken er av møbelkjeden plukket ut som ett av to testvarehus som vil selge ølet dersom de får tillatelse av kommunen. Det andre er Ikea på Furuset i Oslo.