Her stoppes trafikken. Bilister blir bedt om å snu. Foto: Irene Svozilik

KRISTIANSAND: — Vi fryktet det verste, men det gikk heldigvis greit, sier brannmester Trond Busterud til Fædrelandsvennen.

Meldingen som tikket inn klokken 11 gikk ut på at det brant i en acetylenflaske på en adresse i Sørlandsparken. Etter få minutter ble det klart at gassflasken stod plassert inne i et verksted. Det gjorde med en gang situasjon mer dramatisk.

— Det ble så klart at det var stor brann i verkstedet og at acetylenflasken stod i kombinasjon med en oksygenflaske. Det er forbundet med stor risiko for eksplosjon, sier Busterud til Fædrelandsvennen.

Som følge av den dramatiske situasjonsbeskrivelsen ble det umiddelbart iverksatt evakuering på stedet. Folk i området ble bedt om å trekke vekk minst hundre meter fra stedet. Sikkerhetssonen ble like etter utvidet til 300 meter.

— Da vi kom fram til stedet viste det seg imidlertid at brannen skyldtes en lekkasje i manometeret på flaska. Da vurderte vi det som trygt nok å ta seg inn i verkstedet slik at vi fikk slått ned flammene og stengt av flasken, sier Busterud.

Flaskene er tatt hånd om. Acetylenflasken, som det er knyttet størst risiko til, er senket ned i vann av sikkerhetsmessige tilsyn. Der blir den liggende ett døgn.

Barstølveien ble klokken 11.12 sperret av i omkring en halvtime fram til brannvesenet meldte at de hadde kontroll. Klokken 11.38 kunne brannvesenet opplyse at faren var over og at mannskapene hadde kontroll over brannen.

Saken blir fulgt opp av politiet.