Dette er klasse 4b som har laget kalendere som de har solgt. Tilsammen fikk 4a og 4b inn over 10.000 kroner. Bak fra venstre: Kjell André, Niek, Jawad, Bjørn Simen, Linnea, Sofie, Håvard, Thomas, Tuva.Foran fra venstre: Mathias, Malene, Rob, Julie, Emma, Semine, Celina, Mia-Sophie, Christiane, Liv Kristin. Foto: Liknes skole
Elever fra Liknes skole var på Radio Kvinesdal og fortalte om tv-aksjonen. Fra venstre: Lina, Pui, Sang og Asia Foto: Liknes skole
Elever i 2b lager bokmerker som de skal selge. foran fra venstre Ingrid, Serene, Anna, Julie og Thomas Foto: Anne Grethe Hoveland

KVINESDAL: — I fjor samlet elevene på skolen inn 37.000 kroner. I år fikk de inn nærmere 55.000 kroner. Elevene har gjort en fantastisk innsats, sier lærerne Gro Helen Larsen som er kontaktlærer for 4b, og Bjørg Grøtteland Omland, som er medlem i tv-aksjonskomiteen i Kvinesdal.

Løp over 30 runder

— I femte til sjuende klassetrinn har elevene fått sponsorer fra næringslivet i Kvinesdal. Elevene har fått fra 1 til kroner for hver runde de løp på stadion. Til sammen løp de 1634 runder, som gir nøyaktig 22108 kroner, forteller Gro Helen Larsen.

— Jeg traff en elev som hadde løpt 30 runder, sier Bjørg Grøtteland Omland som er både imponert og fornøyd.

— Og i et øsende regnvær, stakkars unger. De var søkk blaut, forteller Larsen.

Stor innsats

Minoritetselevene i første til sjuende trinn har solgt lodd, og fikk inn over 10.000 kroner.

— De sto på Rema 1000 i Åmodt og i Liknes sentrum. For noen av de helt nye elevene ble dette nesten den første setningene de lærte på norsk: "Vil du kjøpe lodd til tv-aksjonen?". De lærte å stille spørsmålet, men skjønte nok ikke svarene de fikk, forteller Omland med et smil og legger til at elevene gjorde en fantastisk innsats.

Elevne på andre trinn laget bokmerker som de solgte. Til sammen fikk de inn 3.678 kroner.

Ferdige bokmerker Foto: Anne Grethe Hoveland

Førsteklassingene fikk hjelp av fadderne sine på sjette trinn på kinokafé, der de tjente inn 3.736 kroner.

På tredje trinn laget elevene skoleavis som de solgte og tjente 4.697 kroner på.På fjerde trinn laget elevene kalendere. De var så populære at elvene måtte lage et større opplag. Da strek ble satt, hadde levene fått inn 10.398 kroner.

— Skolen er med på tv-aksjonen hvert år. Nå har de lært mye om Amnesty, og det er tydelig at det har engasjert elevene, sier Omland.