TREDIMENSJONALT: Svein Mamen lager tredimensjonal kunst. Foto: Jarle R. Martinsen
FARGERIKT: Dette maleriet er det Helge Korvald som har laget. Foto: Jarle R. Martinsen
MALERI: Svanhild Heggedal har kalt dette maleriet for "Hvem, hva, hvor?". Foto: Jarle R. Martinsen
SELVPORTRETT: Dette er et selvportrett, laget av Gro Finne. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Spennende by og spennende bygg, er den samstemte dommen fra kunstnerne som åpner sin utstilling torsdag.

Kunstnerne har kjent hverandre i mange år og bor alle i Oslo.

De kaller utstillingen for «Årringer» ut fra tanken om naturens og tidens spor. Alle fire er fra samme generasjon, utdannet ved Statens Kunstakademi og Akademiet i Bergen på 70-tallet. De to siste årene har de vært representert blant annet på Museet for Samtidskunst og Høstutstillingen.

– Vi stiller ut sammen for å vise hva som er vår drivkraft, at det ikke er brudd med tradisjonen, men utviklingen av vår egen forestillingsevne, sier de fire.

Gro Finne er fra Oslo, og har portretter og selvportretter som hovedtema. – Jeg bygger opp portrettene med streken som jeg lar følge figurens små og store former i et rytmisk mønster, sier hun.

Fargesterkt

Helge Korvald er fra Kongsberg. – Min utstilling på Svanøy førte til malerier av svaner i vill naturfargesterke blomster og urinnvånere i en frimalerisk behandling. Noe liknende presenteres jeg her i Mandal, sier han.

Svein Mamen er fra Asker. – Jeg benytter lavteknologiske koblinger av ulike materialer og med farger som passer til underlaget. Det er en visuell lek beslektet med musikk, rytme, dans og poesi, sier han.

Svanhild Heggedal er fra Våle i Vestfolk. – Bildets utstråling er viktig, at det har noe flytende og meditativt over seg. Jeg plasserer figurer i et landskap, sier hun.

Fornøyd

Torborg Bækholt i Mandal Kunstforening er veldig fornøyd med å ha fått de anerkjente kunstnerne til Buen. Samtidig er hun veldig glad for lokalene de har i andre etasjen i kulturhuset.

– Vi har hatt en markert økning av folk som kommer til våre utstillinger i forhold til Risøbank, som ble litt usentralt til i forhold, sier Bækholt.