KRISTIANSAND: – Veldig kort fortalt så ble det den beste "Handelens dag" noensinne. De fleste butikkene melder om formidabel vekst. Den gamle rekorden er fra i fjor, så vi er veldig godt fornøyd, sier Harald Andersen, leder for Kvadraturforeningen.

Butikkene i sentrum åpnet klokka 07 og de fleste holdt åpne til klokka 19. Klokka 17 startet arrangementet "Sommer på torvet" som trakk tusenvis av besøkende i finværet.

– Mitt inntrykk er at trykket holdt seg helt til 19 i byen, men jeg er litt usikker på den siste timen. De som gikk i Markens i går så jo at det var helt smekkfullt, men kjernetiden var fram til 16-17, sier Andersen.

Han mener også at det var mye folk i butikkene etter at arrangementet på torvet startet klokka 17. Lederen for Kvadraturforeningen fortalte midtveis under handelsfesten at "Handelens dag" er bedre enn enkeltdager under julehandelen.

– Min erfaring er at effekten av "Handelens dag" er hva butikkene gjør selv. Vi kan få mye folk inn til byen, men butikkene må finne fram til de gode tilbudene, sier Andersen.