MANDAL: Det var grupperingen FrP, Høyre, Senterpartiet og en uavhengig representant som fikk flertall for dette.

I budsjettet som ble vedtatt går det fram at det innføres kontantstøtte for 2-åringene, som i følge dette budsjettforslaget vil spare Mandal kommune for 750.00 kroner neste. I årene etter skal denne besparelsen øke til 1,5 millioner kroner årlig.

IKKE REDD: Høyres Sven Seljom mente det ikke er noen katastrofe å havne på robek-listen. – Alle kommuner var der før 2001, sa han. Foto: Jarle Martinsen

Bystyret vil også legge ned tre enheter i kommunen som skal spare tre millioner kroner årlig fra 2013. En annen besparelse som ble mye diskutert i bystyret var at det skal slukkes gatelys som skal spare 250.000 kroner neste år og så 500.000 kroner i årene etter.Rådmann Knut Sæther mener at flere av kuttforslagene er urealistiske og kan være brudd på kommuneloven. Han tror derfor at det vedtatte budsjettet bærer kommunen rett inn på robek-listen som betyr at Mandal settes under administrasjon av fylkesmannen.

HEKTISK: Gamleordføreren Åse Lill Kimestad diskuterte hektisk med ordfører Tore Askildsen. De er sammen enige om at budsjettet som ble vedtatt vil bringe kommunen på robe-listen. Foto: Jarle Martinsen

En rekke representanter, blant annet ordfører Tore Askildsen, sa at dette budsjettet betyr robek – og som igjen betyr at fylkesmannen vil tvinge gjennom eiendomsskatt.Til fvn.no sier Høyres Sven Seljom at det i så fall bare får skje. – Vi ønsker ikke eiendomsskatt. Dersom resultatet av kveldens avstemning blir at vi havner på robek, får heller fylkesmannen komme og overta, sier han.