ARENDAL: Aust-Agder tingrett viser til at de strenge krav til bevis i straffesaker fører til at retten ikke kan kjenne de to skyldige for den grove vol

Begge brødrene, 21 og 19 år gamle, var tiltalt for å ha gått løs på en mann under en fest nyttårsaften i fjor i Saltrød. Fornærmede i saken ble slått og sparket flere ganger slik at han fikk brudd i overkjeven, underkjeve og nese, kutt i overleppa, skrubbsår og tannskader. Bruddet i underkjeven ble behandlet med kjevelås.

Retten har funnet at den ene av de to tiltalte i hvert fall handlet i nødverge. Samtidig kan retten ikke med sikkerhet slå fast hvem som slo, sparket og gjorde hva i situasjonen som oppsto på nyttårsfesten på grunn av at det hele var svært uoversiktlig med mange folk på festen.

Den eldste av brødrene på 21år var i tillegg tiltalt for å ha gått løs på en mann ved Langbrygga i Arendal 27. mars i år. Da skal han ha slått mannen i ansiktet med knyttet hånd slik at fornærmede fikk hjernerystelse og en løs tann. Heller ikke her kan retten med sikkerhet slå fast at den tiltalte er gjerningsmann.

Politiet hadde tiltalt den yngste for uaktsom kjøring slik at sneiet bort i en annen bil. Heller ikke her mener retten at bevisene er gode nok. Påstanden om at tiltalte hadde kjørt i 120 km i timen i en 90-sone ble etter hvert redusert til 100 kilometer i timen.

Eldstemann ble dømt for i beruset tilstand å ha forulempet andre. Det skjedde i Dronningensgate i Kristiansand 24. april, og ble observert av politiet.

Aust-Agder tingrett endte opp med at eldstemann skal betale 6000 kroner i bot for forholdet i Kristiansand, mens yngstemann må ut med 2000 kroner for å ha kjørt for fort.